Studenthjørnet

Lurer du på å flytte til Volda for å studere og ta med hesten?

Her er ei lita oversikt over aktuelle kontaktpersonar som kan vere nyttige:

• Veterinær Anne Stine Foldal Aam tlf 959 42 595
  • Veterinærvakta tlf 70 06 89 64
  • Hovslagar Odd Anders Otterstad tlf 996 14 513
  • Hovslagar Audhild Grov tlf 980 81 255
  • Kiropraktor Henriette Svendsen tlf 975 46 882
  • Sal av høy Ola Nord tlf 415 35 010

Elles kan du sjå på sidene “Hestar og stallar” og “Treningar” her på nettsida.

Under kan du lese om forskjellige studentar sine erfaringar med Volda og rideklubben.

Ragnhild Ekornrud

Kvifor valde du å studere i Volda? (og kva studerte du)

Søkte journalistikk i Volda som førstevalg, og kom inn, så da blei det bare sånn. Var mer pga. studiene enn plassen.

Hadde du høyrt om Volda rideklubb før du kom hit?

Nix.

Var det avgjerande for deg å finne ein studiestad med godt hestemiljø?

I grunnen ikke, hadde solgt hesten og skulle ikke ha hest mens jeg studerte. Det gikk to måneder, så var ny hest på plass.

Korleis vart du kjend med rideklubben?

Holdt på å gå på veggen fordi jeg ikke hadde hest, kom i kontakt med ei som skulle ha fôrrytter, endte opp med å kjøpe egen hest, og da gikk det slag i slag.

Har du engasjert deg i klubben? Korleis?

Fast kakespiser på styremøtene! Nestleder i klubben en periode, og ellers sitti i noen ulike verv i styret. Vært med på dugnader, stevner, treninger osv.

Føler du at du har fått utbytte av å engasjere deg? Korleis?

JA!! En hel HAUG med fantastiske venner, en studietid som jeg aldri vil glemme og et miljø som var ubeskrivelig herlig.

Fordelar med å ha hest i Volda, kontra andre studiestader? Eventuelt ulemper?

Det er nesten bare fordeler tror jeg? Billig oppstallingsmuligheter i Volda, sosial klubb, veldig godt miljø, masse aktiviteter for de fleste, FANTASTISKE turområder som aldri ender!!!, herlig stor utebane som funker til alt. Hadde jo selvsagt ikke gjort noe med tak over hodet, men det er begrenset hva en liten klubb kan klare å hoste sammen av penger. Iallefall om folk ikke engasjerer seg 😉 Det er også flere stevner og treninger i overlevbar nærhet, og alltids en mulighet for at det er flere som kan reise sammen.

Tips til hesteinteresserte studentar som vurderer å kome til Volda i framtida?

Hvis hest er en viktig del av ditt liv, så er Volda et perfekt sted for å kombinere studier og hest!